Tag-uri

joi, 23 octombrie 2014

,,NATURA A ȘTIUT SĂ FACĂ ȘI DIN CIULINI O CAPODOPERĂ,,

*4 Octombrie 2014 – Ziua Mondială a Animalelor-  Au fost citite fragmente din ,, File din cartea naturii,, I. Agârbiceanu, ,, Din lumea celor care nu cuvântă,, E. Gârleanu, ,, Fabule,, Gr. Alexandrescu, ,, Balade vesele și triste,, G.Topîrceanu. Copiii de la clasa a II-a, coordonați de dna înv. Imbrișcă Simona, au jucat jocul ,,Doar un minut,, pe o temă despre animaleavând ca sarcină să le descrie colegilor fără ezitare repetare sau abatere un animal. Am organizat expoziții cu această tematică și am vizionat documentarele ,,Marile migrații ale animalelor,, care te invită să călătorești în jurul lumii și să descoperi voiajele sinuoase pe care milioane de animale le realizează, mânate de instinctul de a asigura supraviețuirea speciei lor.S-au prezentat cateva filme cu  recorduri și taine din lumea animalelor iar in final elevii au primit provocarea de a construi diorama unui mediu de viata. 
 
 
  Filmat de pe sol sau din aer, din copaci sau din corturile de camuflaj ale fotografilor, de pe calotele glaciare sau în apă, serialul prezintă, în claritatea high-definition, poveștile formidabile ale unui număr însemnat dintre speciile planetei, dezvăluind totodată noi descoperiri științifice.




Elevii de la clasa a VI-a, însoțiți de doamna profesoară de biologie Rotaru Daniela, au fost impresionați de lupta fantastică a animalelor, de rezistența și  tenacitatea de care dau dovadă pentru a supravețui.Elevii au fost antrenați și într-un concurs unde au putut să-si valorifice creativitatea transformând niște banale cutii, în bucăti desprinse din diferite medii de viață. Cel mai important este faptul că cei mici au fost încântați și de faptul că vor fi premiați cu câteva cărți și s-au pus pe treabă. Priviți ce a ieșit:                                                               Cu puțină imaginație și două mâini dibace, diorame cu toate mediile de viață se regăsesc acum în bibliotecă și sunt admirate atât de cei mici cât și de către adulți.

Așa cum am promis toți participanții au fost răsplătiți cu diplome și cărți. La această vârstă este foarte important ca ei să știe că munca le-a fost apreciată.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu