Tag-uri

miercuri, 23 ianuarie 2019

Ora să ȘTIM, în Biblioteca Gherăești

Începutul anului aduce cu sine un nou proiect în Biblioteca noastră: 

“Ora să ȘTIM” , un  proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani 
            

Fundația Progress din România și Deutsche Telekom Stiftung au creat împreună o ofertă de servicii la nivel elementar, care vizează consolidarea interesului față de temele ŞTIM în rândul copiilor din România, cu ajutorul bibliotecarilor care sunt implicaţi în proiect.

Proiectul “STEM Volunteer Readers” a fost derulat în Germania cu un mare succes încă de la lansarea sa din 2015 și se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, inginerie  şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură.

Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile.

Ca o primă etapă a proiectului “Ora să ȘTIM”, formatorii asociaţi Fundației Progress au instruit aproximativ 130 de bibliotecari din România. În cadrul proiectului se vor preda modalități de asociere a cărților pentru copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate de activități practice.

Următorul pas va fi ca bibliotecarii să citească săptămânal copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, din cărţile cu tematică ŞTIM. Pentru a ne ajuta în acest scop, biblioteca a primit o primă serie de cărți gratuite special selectate de Fundația Progress ce oferă sugestii de activități.

Proiectul “Ora să ȘTIM” se va desfășura în 12 județe din România – Argeș, Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Sălaj, Vâlcea și Vrancea – și va funcționa inițial până în iunie 2019. (informatii preluate de pe europafm.ro)

 Imagini pentru ora sa stim

PROFESORUL TRĂSNIT, MARTA CURIOASA ȘI TIM ȘTIE-TOT vă invită la Ora să ȘTIM.



 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu