Tag-uri

vineri, 6 aprilie 2018

RoboCode Kids Gherăești vă salută!

       RoboCode Kids Gherăești vă salută și vă urează ca Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă liniște și bucurii! Săptămânile acestea, ne-am întâlnit și după ce am vizionat cuvintele motivaționale, rostite cu atâta căldură de Ioana și Robert în cadrul sesiunii de training de la Piatra –Neamț, am parcurs împreună primele cerințe din cadrul proiectului:
* am învățat să cream o adresă gmail;
* am completat catalogul și ne-am înregistrat pe platforma code.org;
* am stabilit un nume și un program pentru club;
* am completat chestionarul trimis și ne-am familiarizat cu primele activități.
       Pentru că ne dorim ca timpul petrecut în cadrul clubului să fie cât mai plăcut, am făcut și câteva activități relaxante. Am citit un fragment din ,,Legendele  Olimpului “ de Alexandru Mitru din care am aflat despre Pandora și  cutia ei plină cu toate relele de pe pământ,  am stabilit că ai nevoie de toate culorile pentru a obține un curcubeu,trebuie să ai toate piesele pentru a construi un puzzle și de fiecare membru pentru a forma o echipă unită. De asemenea îți trebuie și câteva reguli pentru ca lucrurile să funcționeze bine. Însă ,,N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit, e de-ajuns o mână de prieteni, la bibliotecă… și puțin infinit!”                            


I-am rugat pe copii să scrie un sentiment negativ pe care l-au simțit recent și să îl ,,închidă"(măcar pentru o perioadă, dacă nu pentru totdeauna) în cutie.
Am stabilit împreună și un set de reguli, necesare pentru o bună desfășurare a activităților.
                                   
Am dat fiecărui copil câte o piesă de puzzle pe care să își noteze prenumele și i-am rugat să îl construiască împreună, dar fără a le spune forma pe care o vor obține. Au descoperit cu încântare că piesele cu numele lor s-au unit  într-o inimă, inima robotului care va fi logo-ul clubului.              
 

                                        

 Filmulețul ,, Bucle și Algoritmi în Pădurea Fermecată" pentru primul concurs este gata. Îl puteți viziona accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=obQYdMsTASo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu